TEOG 2017 sınavı ne zaman?

TEOG sınav tarihini merak eden öğrenciler, ilk dönemde aldıkları puanın ikinci dönemde daha fazlasını elde etmek için mücadele edecek. Elde edecekleri puan ile yıl sonunda lise tercihi yapacak olan adaylar, en iyi lise hedefiyle yüksek puan almaya çalışacaklar. Peki, TEOG sınavı ne zaman gerçekleştirilecek?

TEOG SINAVI NE ZAMAN?
26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEOG sınavının mazereti 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının ilanı ise Haziran ayında gerçekleştirilecek. Toplam 6 sınavın yapılacağı TEOG’da ilk gün, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün ise Fen Bilimleri, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavı yapılacak.

YURTDIŞINDA OKUYANLAR BAŞVURUDA BULUNACAK
İkinci dönem TEOG sınavına girecek olan lise adayları, herhangi bir başvuruda bulunmayacak. Fakat Yurtdışında öğrenim gören ve e-okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler, belgelerini 10 Mart 2017 tarihine kadar Büyükelçilik ya da Başkonsolosluklarca ortaksinav@meb.gov.tr adresine gönderecek.